eens even wat anders voor de Paas,  een receptje uit Topchef

gestoomd ei met preisaus

2 personen

1. snijd het wit en een beetje van het groen van de prei  fijn en stoof in de boter.

2. smeer een ramequin in met boter, breek hier een ei in, leg nog 2 kleine stukjes boter op het ei en stoom 4 minuten in de (hogedruk-) pan.

3. rasp na een minuut wat citroenrasp over de prei.

4. voeg na een minuut de room toe en breng aan de kook. Laat even doorgaren.

5. breng op smaak met mosterd, peper en zout.

6. haal het ei uit de pan, snijd de randen los en stort in een diep warm bord.

7. giet de preisaus over het ei en maak af  met plukjes koriander.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.