Toen de mannen en vrouwen van Noma een jaar of wat geleden een pop up in Japan deden hebben ze de hut in Kopenhagen uitgeleend aan wat oude werknemers die in afwachting van hun naburig gelegen restaurant hier een pop up openden. CPH 108.

Ze zitten er nu om de hoek, werkelijk op nog geen 100 meter afstand, en volgens Katherine (van Noma) is het de ideale plek om na een Noma-lunch (en een tukje) later op de avond nog wat te eten. Dat is een misvatting!

Als we om 20.15 binnenlopen is de tafel niet klaar en worden we verzocht in de aanpalende bar te wachten. Als we hier wat willen bestellen gaat dat soort van lastig, niet in de laatste plaats door de intens harde en vooral nare muziek. We worden snel opgehaald en neergezet aan een 4-tje voor 3, krijgen de wijn, en de kaart. Daarna gebeurt er heel lang niets en zien we met verbazing dat alle tafels om ons heen vol staan met vieze borden en dat de bediening verdwenen is. Het duurt allemaal best lang, na het bestellen ook weer, ondanks dat er zeker 8 koks in de keuken rondrennen.

 

De rauwe garnalen met zoete en gezouten pruimen en klaverzuring zijn lekker,

img_0607

het gekaramelizeerde melkvel met varkensbuik en cress hoor je als een pannekoek op te rollen is zeker ook lekker, maar overal ontbreekt de wow-factor. We drinken een Steirerland Merlitsch Ex Vero III (AUT, 2012)

img_0540

De aeble skivers (soort ronde poffers) gevuld met ossenstaart en overdekt met zwarte herfst-truffel zijn wederom prima, de gegrilde courgette met Gammel Knas (soort zachte Deense kaas) en bosbes-blaadjes van tafelgenoot Philippe is geweldig, hoewel de courgette nog wel wat meer hitte had mogen hebben (zie boven).

img_0541

De gegrilde zeeduivel met in kamille gekookte kool, zomergroente en mosselsaus is fabelachtig goed gegrild, perfecte cuisson, mooi op de graat, en werkelijk heerlijk, ook de bijgeleverde salade met hinten mierikswortel doet het goed. We drinken hier Une Tranche Fine van Philippe et Cathy Jambon (Beaujolais, F, 2013) bij, een bio-Beaujolais, niet mijn smaak.

img_0554

Asl ik teruglees heb ik best wel goed gegeten, dus wat is er dan een misvatting? Het genieten in een restaurant bestaat uit talloze factoren, en als er daar een paar van tegen zitten; de harde k..muziek in de bar, de harde muziek in de zaal, het regelmatig ontbreken van service, alleen maar onbekende en biologische wijnen op de kaart (ligt meer aan mij, I know), constant worden aangesproken met “hey you guys” en “bye guys” enzovoort… Laten we het er maar op houden dat we moe waren na die waanzinnige lunch en ook wel een beetje klaar met Nordic food&people.

De lemon in lemon in lemon in gin bij Geist maakt later op de avond alles goed!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.