Een krap jaar later schuif ik weer aan bij Aim in Loosdrecht (bericht 13 augustus 2018), deze keer in gezelschap van de vrouw, en zoals vorig jaar onze Ogar (hond). Deze keer geen zwanen-aanval voor het beest, het is een nog niet heel warme voorjaarsavond en we zitten veilig binnen, wel aan het raam.

De chef, Wessel staat in de keuken, zijn charmante Latoya aan de voorkant en we starten met een glaasje Bosco della Donna sauvignon blanc van Stajnbech (I, 2017) een schuim van piccalilly en een meringue gevuld met kimchee. De beide zijn perfect uitgevoerd hoewel we even moeten wennen aan de smaakexplosie van de kimchee.

De 3 bereidingen van krab bestaan uit een krabsalade, los en in een hoorntje, een gefrituurd krabballetje en 2 dotten schuim van krab. Allemaal lekker maar ook hier zorgen de ogenschijnlijk onschuldige dotten schuim weer voor een behoorlijke explosie.

De gegrilde heilbot met rouille, mosselen, en zilte groenten is wat het is. Perfect gegaarde vis, een volle rouille (wel weer schuim), een paar mosseltjes en lekkere zeekraal en lamsoren.

Ik stap over op een Chianti classico, Tenuto Sant’ Alfonso van Rocca delle Macie (I, 2016), die het perfect doet bij de beef yakitori van de bbq met bosui, aubergine en pickled ui, Een plaatje om te zien en perfect tot in de details.

Geen dessert, Ogar is moe en wil naar huis! Lekker adres wederom.

Aim | Veendijk 1A | Loosdrecht | bel 035 582 2215 | zaterdag geen lunch | maandag gesloten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.