Ondertussen in San Sebastian….

De volgende middag lunchen we bij Zuberoa, ook hier heeft het hotel weer gebeld, dus de rode loper is uitgerold.

Zuberoa is, net zoals Rekondo, een instituut, met de gebroeders Arbelaits in de keuken. De ene broer had vroeger restaurant Miramon Arbelaits in de stad, nu staan ze samen 10 minuten buiten de stad in een soort van stadsboerderij. Er staan aan de voorkant 3 dames die niets ontgaat in de bediening, alsmede een wat oudere maître, wat zomaar een derde broer zou kunnen zijn.

Het menu:

gerookte makreel met knolraap en viseitjes

oester met oestergelei, citroencrème en kaviaar

gegrilde Gillardeau oester met dille (allemaal heerlijk)

spinkrab met tomaat

coquille in schaaldierensaus met algengelei en artisjok

 

geroosterde Noorse langoustine met varkenspoot en asperge (te gek)

zachtgegaarde kinnebak met de eerste jonge erwtjes (die erwtjes…., bizar lekker)

gepocheerd ei met venkel en zee-egel (hééérlijk)

geroosterde heek met pil-pil gemaakt van heek en olijfolie, met ingemaakte gele peper (prachtig)

gebraiseerde wagyu en/of lamscarbonaadjes met mousseline van aardappel

gebakken aardbeien met citroen-tijm ijs

cheesecake met cheese-ijs en rode-vruchten gelei (cheesecake van echte kaas)

“Irish coffee” met gelei van whiskey, granité van koffie en café noir schotsen (geweldig)

we geven nog een beetje aandacht aan de heerlijke Louro do Bollo, godello Valdeorras (magnum), en de Pago de Carraovejas, Ribero del Duero 2012, en hebben ondertussen een geweldige middag!

Vanavond vrij…, dus naar Casa Gandarias!

alle foto’s staan op Facebook


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.