Ik ben in Kopenhagen, feestje want een vriendin werd 50, en nu dan naar de bbq-hit van de stad, Warpigs. Ik ben door meerdere mensen gestuurd, weet gelukkig niet meer wie, en dat is maar goed ook! Warpigs zit in het oude meatpackersdistrict, waar ik al een keer eerder heb geluncht bij Kul toen al die Scandi-shit ons de neus uitkwam. Na 3 maaltijden rendiermos, kwallenogen en zeewier aten we hier 2 jaar geleden eindelijk weer echt eten.

Warpigs dus, een micro-brewery met werkelijk goddelijk bier, dat dan weer wel, een open keuken waarin wat mannen staan en een rookkast. Het concept is dat je een aluminium plaat pakt met een stuk vetvrij papier, naar een luik loopt, je keuze maakt en die wordt dan à la minute afgewogen, gesneden en op je blad gelegd. Superleuk!

We gaan voor brisket, spareribs, hot links (slagers-runderworst) en pulled pork, met daarbij hot pickles, mac&cheese en burnt end baked beans. Vervolgens reken je af, haal je een biertje aan de bar en ga je naar 1 van de 60 picknicktafels. Na afloop breng je je blad naar een vuilstation en vervolg je je weg…

IMG_5923

Nadat onze bladen zijn volgestouwd met eten gaan we naar de kassa, die verlaten is. We moeten naar de bar om af te rekenen maar de barmeneer is net een paar glazen bier aan het inschenken wat tergend lang duurt. Als we eindelijk aan de beurt zijn en ik dat lekkere biertje krijg moeten we nog afrekenen en gaan we aan tafel. Je voelt het al, alles is lauw, maar okay!

IMG_5924

De ribs zijn lekker maar vallen werkelijk van het bot af, de brisket is droog, de worst is droog, de pulled pork is smakeloos. Ah…, smakeloos, we nemen wat saus, er staan er 4 op tafel. Mierzoete mosterd, flauwe creamysauce met mierikswortel en peper, en een Kansas en een Texas BBQ saus die sprekend op elkaar lijken, alleen is de ene scherp en de andere heel scherp. De mac&cheese is niet lauw, maar gewoon koud, en dat geldt ook voor de beans, dus misschien is dat wel het concept.

We vullen de bak van het vuilstation en gedesilusioneerd verlaten we het pand. Wat ontzettend jammer, want het concept is echt superleuk, maar zo slecht uitgevoerd, notabene tijdens de lunch, maar stommeling die ik ben passeer ik eerst 4 hartstikke drukke lunchtenten voordat ik me in deze lege gymzaal aan het vlees waag. Morgen maar naar Kul!!


Reacties

  1. Door Erik

    Ik ben het helaas helemaal met je eens. Ik kom regelmatig in KPH en ben groot fan van de Warpigs en andere Mikkeler brewbars en het hele Meatpacking District, maar het voedsel bij Warpigs is gewoon niet goed en al helemaal niet voor die prijs.

    Qua sfeer en personeel zijn ze er zelfs nog op vooruitgegaan, ik was er in de eerste week dat ze open waren en toen was het helemaal een lege gymzaal met TL-buizen. Inmiddels hebben ze andere verlichting en ziet het er met die plantjes en potten/flessen overal langs de ramen een beetje gezelliger uit.

    Kul kan inderdaad niet fout gaan, ook een van mijn favoriete spots in KPH.

    Nog een tip voor het meatpacking district voor low-budget en/of haast: juicyBurger, beste burger in town!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.