Tja jongens, en meisjes, ik schrijf momenteel wat minder, I know. Druk, druk, druk, maar ook met vakantie…

Zaterdag terug gekomen, en meteen proefdraaien in Happyhappyjoyjoy met een licht schuldig gevoel. De hele crew heeft zich de afgelopen weken een slag in de rondte gewerkt terwijl ik met m’n reet in het zand lag. Slecht, maar gepland in december terwijl we toen nog in april zouden openen. Enfin, de zaak staat, ziet er geweldig uit en ik meteen gaan kijken en proeven.

IMG_0638

Terwijl ik dit tik zit ik in de HV .. op weg naar huis, 2 dagen eerder want dus vanavond proefdraaien, terwijl de familie nog in de Spaanse costa in bed ligt (de vrouw aan de 2de manche want die heeft er al een ritje Gerona op zitten). Ik verveel me, 93% van de passagiers is onder de 25 en zijn vannacht doorgegaan want vlucht om 8.00, en ligt nu te slapen, dus ik bekijk even de Icloud van de afgelopen 3 weken.

Culinaire tips aan de Costa Brava

Ga beslist naar Compartir in Cadaques. Je moet even de berg over, maar het is de tocht zo meer dan waard. Neem ansjovis, sardines, aardbei met biet en ajoblanco, mosselen béarnaise en omelet surpise toe. Reserveer!!

IMG_0264

Ga ook naar Disfrutar, zusje-restaurant van Compartir, in Barcelona. Oriol en kompanen gaat verder waar Ferran in El Bulli is gebleven. Tikkie moleculair maar zo superlekker, en je zit er niet in een laboratorium!

IMG_0186

Ga naar Mas Lazzuli in Palau. Prachtig hotel, een feest voor de ogen, superterras, heerlijk eten alleen moet er aan de bediening nog wat worden geschaafd.

Elke markt is goed in dit deel van het land en in dit seizoen. Vruchten en groente hebben zoveel meer smaak nu. Vermijd La Boqueria in Barcelona, dat is nu echt een peperdure touristtrap geworden.

IMG_0273

Koop pollo’s a l’ast, gebraden kippen, op de overdekte markt in Rosas (let op, er zijn er 2, neem die in de hoek), race naar huis, knal er een fles Moscato (droog) van Juan Gil tegenaan, of als je in een dure bui bent een Belondrade en geniet van het leven.

IMG_0458

Eet zeker een keer een goede fideua, een soort paella maar dan van spaghetti. Likkie alioli ernaast maar wel aan te raden qua lunch, is best heftig spul

En verder is het allemaal niet zo ingewikkeld. Een tapa’tje, een glaasje, volle bak zon, strakblauwe zee, en je familie om je heen, wat wil een mens nog meer…?

(de foto’s staan op Facebook)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.