Goed voorbereid komen we een paar jaar geleden de klapdeurtjes bij dit Romeinse restaurant* door, de laatste stop voor de terugvlucht naar huis na een 5-daagse G-6 jaarvergadering in Italië. De kelner die het slot nog van de deur moet doen heeft onze reservering niet ontvangen, en de zaak zit volgens hem mudvol dus we moeten weg.

De bevestiging ligt in de auto bij het hotel, we hebben dus geen bewijs, en we moeten toch echt weg, hij is namelijk de enige die de mail beheert en hij heeft 1000% zeker niets ontvangen.

De deur gaat iets verder open, hij wijst al met zijn handen naar buiten, en laat zich ontvallen dat hij alleen nog een 2-tje en een 5-je heeft, en dat we dan apart moeten zitten ( we zijn met 6). Als ik vraag waar dat dan wordt loopt hij de zaal in en wij achter hem aan. We zijn binnen, knappe jongen die ons weg krijgt!

Het ronde 2-tje gaat, grommend, tegen de rechthoek van 5. Hij is het er niet mee eens, maar het gebeurt. Er komen die middag uiteindelijk nog 2 mensen een voortje en een hoofdje halen, later in de auto blijkt dat onze reservering klopte en hij dus ongelijk had!

Agata pasta 2011

De vrouwelijke chef Agata is uiteindelijk zo blij met ons dat ze als extra’tje een perfect gekookte spaghetti cacho pepe, met pecorino en haar eigen pepermengsel, voor ons maakt, en zo komt alles toch nog goed.

Prachtige afsluiting van onze Italiaanse trip, beste maaltijd buiten de deur!!


Reacties

  1. Door Evert-Jan

    Die kelner is goud voor de zaak…!

  2. Door Jeroen

    Cacio e Pepe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.