Zal je altijd zien, mag ik de deur niet uit, heb ik ondraaglijke zin in Chinees, echt goed Chinees, Yauatcha in London of zo, of Sea palace in Amsterdam, ook niet te versmaden…

Ik was er een paar weken geleden, alleen, voor de lunch, en bestelde slechts een paar gerechtjes. Gestoomde har kau natuurlijk, heel wat beter dan die nare laatst in New King, en gebakken sui kau met gember. Ook top! De laatste is gestoomd overigens ook te krijgen in een overheerlijke soep, maar daarover een andere keer meer.

sea palace koeienmaag 13

Hoogtepunt van de lunch is altijd de koeienmaag in zwarte bonensaus. Zo verschrikkelijk lekker, terwijl ik helemaal niet van de pens ben. Boze tongen beweren overigens dat al die pens met bleekwater wit wordt gekleurd, maar dat kan ik me van dit topadres (de Chinese boot, grootste restaurant van Amsterdam) niet voorstellen. Een aanrader!


Reacties

  1. Door Jayne

    An inneglilett point of view, well expressed! Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.