Voor wie in de horeca zit is het deze week zaak om naar de Horecava te gaan, al was het maar om het pop up restaurant van Michiel en Saskia Deenik (Visaandeschelde) te zien. Noem het een klein voorproefje van wat er momenteel op de hoek van de RAI wordt gebouwd, maar dan een beetje uit de hand gelopen. De mooiste stand van de beurs, en misschien ook wel de grootste, alhoewel het Rational-terras ook vrij aardig is qua formaat, en meteen een restaurant van allure.

roast pop 3

Vol-vol-vol op maandag, de tweede (dins-)dag is er een plekkie rond de lunch en schuif ik met Remco (chef Julius bar&grill) en Joost (executive chef IQ Creative) aan. Geen bescheiden lunchkaartje maar serieuze gerechten zoals terrine van kloostervarken, Pekingeend flensjes met hoisinsaus, Roast pastei met lever en niertjes, worst van de dag met zuurkool, geroosterd piepkuiken en natuurlijk ribeye en ribroast.

We proeven vooraf de flensjes, de terrine van varken, de salade met geroosterde kip en de huisgerookte zalm.

roast pop 4

Bij het hoofdgerecht gaan we unaniem voor de ribroast die in de open keuken zijn weg vind tussen de houtoven en de broiler (er wordt gewerkt met open vuur dus er is een mega-afzuiginstallatie geplaatst), en wordt geserveerd met de lekkerste roast potato ever, en een stenen vijzel gevuld met chimichuri.

roast pop 5roast pop 6

Heerlijk geluncht en ik denk voor de mannen van Roast een mooie tryout om straks de puntjes op de I te gaan zetten. Voor de liefhebber, Roast is tot morgen nog open, en daarna moet je naarThe Roast Room op de hoek van het Scheldeplein (vanaf april).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.