Goed, misschien een beetje zwaar geborreld, maar het is de eerste avond, en dan wil je al snel pieken. Rekondo, tip van Jonnie, ligt tegen één van de heuvels in San Sebastian en is 10 minuten met de taxi. We worden door de dochter van de baas ontvangen als oude vrienden (het hotel blijkt later gebeld te hebben om te waarschuwen voor 6 Nederlandse chefs…).

Ik loop snel door het menu;

We starten met rauwe gamba met vruchten, waarna erg mooie gepocheerde ganzenlever op artisjok.

De rode zoete peper gevuld met ossenstaart valt een beetje tegen, de soort van risotto met amandes nog meer, en de “crème brulée” van krab is erg zoet. De tarbot van de grill is perfect van cuisson en simpel zoals tarbot moet zijn, en de steak… blijkt 3 dagen later de beste die we deze trip eten, en is ook echt top.

Over de wijnen kunnen we kort zijn, Rekondo heeft de mooiste kelder van Spanje, en de sommelier, na een eerste ontdooi-periode, weet wat hij doet. Ik noem niet alles maar de Pazo Senorans seleccion de Añade Albariño Rias Baixas 2001 is waanzinnig (16 jaar oude Albariño…), evenals de beide witte rioja’s, Monopole Rioja blanco 2013 en Remelluri Rioja blanco 2012. Rood, bij het vlees..? Doe maar de Astrales 13 Ribero del Duero.

De kop is er af, morgen lunchen bij Zuberoa.

Op de bovenste foto staat de baas, nu 80, toen 16, als aankomend toreador.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.