Marco Westmaas is terug!

Parc Broekhuizen, de televisie-kijker en -bakker kent het als de achtergrond van Heel Holland Bakt, ligt aan de rand van Leersum. Een prachtige buitenplaats, waar in de afgelopen 2 jaar 21 hotelkamers, diverse vergaderaccomodaties, meerdere keukens en 2 restaurants in zijn gebouwd. Er komt nog een restaurant naast, in een antieke boerenschuur, maar vooralsnog draait het even om het meer dan smaakvol ingerichte “grote huis”.

Ik was hier twee weken geleden en heb “en petit comité” alvast wat uit de keuken mogen proeven. Het was een typische “Marco-avond”, dus 6 man aan tafel, hij er omheen dansend met steeds weer nieuwe gerechten en nieuwe wijnen. Wat betreft de wijnen moet je even wat ouderwetse smaken overboord gooien, hier is alles hip, nieuw, bio en dynamisch…

We starten met oester met yoghurtiijs, krokant zeewier, lavas en noripasta. Hierbij nog een staartje Rare van Piper Heidsieck en een slok Ageno, La Stoppa, 2011

img_0331

Bij de langoustine, zowel tartaar (dus rauw), als aan één kant gebakken, met nashipeer, crème van rode miso +peper, en een vinaigrette van passievrucht drinken we een Chablis pattes-loup 2014

img_0378

Hierna gebrande avocado met tigermilk (dat is de melk die je eigenlijk maakt om ceviche in te “garen”), crème van pandanrijst, tomaat, rode ui en koriander met DH blanc van Yann Durieux

img_0335

Ploussard Pointe Barre, Arbois Pupillin van Philippe Bornard 2013 wordt geschonken bij de gebakken King krab en salade van krab, met buddhafinger en pomelo, kimchee van watermeloen, en vinaigrette van dasje.

img_0339

Spitskool van de BBQ (waar hadden we die eerder), met crème van hazelnoot en jus van ui, met Les 1er Points van Yann Durieux

img_0349

Wilde eend met geroosterde biet en grove mosterd met eerst een Brunello di Montalcino Riserva van Podere S Guiseppe 2000 (I) en daarna Kádár van Renzo Marinai 2012 (I)

img_0359

Er komt nog een dessert van amandel honing en peer, waarna een crème van shizo met sake, zwarte thee, melk en druiven

img_0363

De redelijk monotone opsomming van de gerechten doet vermoeden dat er niet zoveel aan was maar niets is minder waar. Marco is terug zei ik al, en met hem zijn geweldig sexy, lekkere en gebalanceerde gerechten. Natuurlijk was het nog niet “af” maar denk dan aan 3 gram rode misocrème teveel naast het gerecht. Wie ook terug zijn, zijn bijna al zijn oude koks, die de jaren dat de chef in het buitenland zat goed hebben doorgewerkt maar nu weer allemaal “op honk” komen. Dat wordt me nog wat daar op de Utrechtse Heuvelrug (pas op, hij gaat mega-slow opstarten dus reserveren is een must).

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.