Wijnkopers broertjes de Bruijn (Eric en Joost) organiseerden afgelopen week een overzichtsproeverij en ondanks dat ik geen klant bij ze ben wordt ik toch altijd uitgenodigd, ontzettend aardig! Als ze iets doen dan doen ze het goed, dus de proeverij is bij hotel de L’ Europe, en van 12.30 tot in de late middag kun je tegen kostprijs (eerlijk gezegd denk ik dat er ruim geld bij moet) aanschuiven voor een “wijnmakerslunch” in Bord’Eau.

 

De jambon persillée, escargots, boeuf bourguignon en crème brulée, daar denk ik tenminste aan bij een wijnmakerslunch, worden vervangen door onderstaand menu, en kijk ook even naar de geschonken wijnen.

Bord'eau menu Bord'eau wijnen

Fenomenale witte bourgognes van Domaine Bohrmann begeleiden de eerste 6 gerechten, het duifje wordt “afgemaakt” met het mooiste van Eric Albeda Jelgersma, Château du Tertre en Château Giscours. Tijdens de gangen wordt er nog een “grapje” geschonken, rosé de Giscours, maar dat zal zijn omdat sommelier Jasper van de Hoogen die dag jarig was. Over het eten kunnen we kort zijn, ik durf te beweren dat het bijna niet beter kan…, fenomenaal! 2 sterren, dus je mag wel wat verwachten van de keuken van executive chef Richard van Oostenbrugge, die vandaag onder leiding staat van executive sous-chef Thomas Groot. Het oestertje, de tartaar, de anemoon van coquille, de zeetong en de duif, het is allemaal wonderschoon.

Bord'eau duif

Ik zit in een gezelschap die nog even twijfelt aan de Meursault Meix Chavaux 2006 van Domaine Bohrmann, maar als de immer charmante Sophie (een heerlijke vrouw…) ons verteld dat het toch echt zo hoort, “wacht maar even” en we hem nogmaals drinken bij de coquille is het een feest.

Bord'eau zeeanemoon

Bij het dessert ben ik eigenwijs, er staat chocolade met blauwe kaas op de kaart. “Nou dat kan nooit heel erg zijn” denk ik, en dat is het wel. De kazen daarna (geen blauw) maken het weer goed. Ik pak nog een stukje demonstratie studenten/azielzoekers voor de deur mee en ga heen, op naar het volgende programma-onderdeel.

Foto’s op Facebook


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.