Geen crunchy cassave chips met espuma van azijn en pimenton deze keer, maar een coeur de boeuf tomaat, zo vreselijk lekker, met een druppie olie, een flinter zout en een halve draai peper, dat is mijn begin bij Nu, na een hartelijke ontvangst.

IMG_7121

Ik was hier eerder, een paar keer, maar in de binnenstad van Gerona, waar je tijdens de lunch een kanon kunt afschieten, is het onderhand een vaste pleisterplaats geworden. Lange bar waar achter wordt gekookt, paar tafeltjes, imposante wijnkasten en vreselijk lekker eten.

Er staat een Guitian godello op de kaart, maar de prijs zegt r.v.s. en ik wil hout. Die is er ook, maar wel € 8 duurder… De Sbrinz-cookie is prima, de oregano is bescheiden aanwezig, en de Iberian sardine met kaantjes van Iberico, crème van olijven en ijs van Parmezaan een goddelijk begin

Ik ga verder de gerechtjes beschrijven en zal de ooh’s en aah’s achterwege laten…

IMG_7126

Er wordt hier veel gewerkt met warm-koud, dus veel ijs, zo ook bij de “our” guacamole, met espuma van tomaat, ijs van limoen en foreleitjes, gevleid tegen een papadum.

IMG_7128

Blokjes foie, zand van Oreo cookies, bananenijs, braam, cacaoschotsen en caramel.

IMG_7129

Kwarteldij, langzaam gegaard, met olie en azijn, suiker-gesneden uitjes, pompoen en bieslook.

IMG_7130

Tempura van garnaal met blackgarlic-mayo

IMG_7132

Zachtgegaarde geit met cacao-saus en rozemarijn flan

IMG_7133

Conquito, variatoe op m&m’s, met ganache en pindamousse

IMG_7136

En dan, de ster…, verse kaas met cookie-crunch, gelei van kers en bergamot-ijs, de bom!!

 

Tot de volgende keer!!


Reacties

  1. Door Frits Offermann

    Dank voor de recensies van de restaurants rond Roses. Ik lees ze altijd met veel plezier en maak graag gebruik van de adviezen.
    Voor Girona had ik nog twee tips van mijn kant:
    -Espresso Mafia c/ cor reial 5 Girona; doet alle koffie/espresso ervaring verbleken
    -Placa del Vi 7; restaurant op het adres zoals de naam van het restaurant (om de hoek bij Nu).
    De eigenaar is oud sommeliers van restaurant MOO. Bediening is vriendelijk, de eigenaar is continue aanwezig op de vloer en neemt de bestellingen op en adviseert graag bij de wijnkeuze. Menu is prima (keuze uit verschillende gerechten om te delen per tafel), eerlijke keuken. Wijnkaart is bijzonder, met ruime keuze Spaanse, maar ook Franse en Italiaanse wijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.