Revisited! De laatste keer was met de vrouw, ruim 2 jaar geleden, een feest omdat zij er vioor het eerst was, maar voor mij toen toch een paar herhalingen van succesnummers. Dat is deze keer totaal niet zo, echt alles is nieuw, en zoals altijd spectaculair. Ik laat de ooehs.. en de aahhsss… achterwege en houdt het bij een opsomming van de gerechten een paar foto’tjes ter decoratie, alle foto’s staan op Facebook

O ja, we hebben er ook wat bij gedronken, maar dat valt allemaal zo in het niet bij de gerechten, gewoon prima hoor maar niet spectaculair, die laat ik dus achterwege. Daar gaan we…

De binnenkomst is spectaculair! We zijn te vroeg vanaf de luchthaven, krijgen een glaasje bubbels buiten en als we naar binnen gaan staat de volledige equippe, toch al gauw een man of 40, in de hal te wachten. Dit gebeurt hierna nog een paar keer, er komen meer gasten, maar niet zo volle bak als bij ons, maar wij zijn dan ook de eerste tafel. Nu gaan we echt beginnen;

  • de eerste appels van het seizoen, kleine bolletjes in de vrucht met een hint van vlierbloesem (zie boven)
  • late vruchten uit seizoen; pruim met een huid van zeewier, verse hazelnoot, rozenbottel gevuld met besjes, oostindische kers met een balletje gevuld met blauwe bes
  • gemarineerde moerbei
  • klein taartje van zeewier met gemarineerde radijs

IMG_7945

Ondertussen wordt er waanzinnig desembrood (13-jarige “moeder”) op tafel gezet, met karnemelk-boter. Door….

 

  • gedroogde tomaat met verse wrongel
  • tuinbonen met lavendel
  • “dim sum” van groene kool met zee-egel
  • langoustine met ui en lavendel

IMG_7951

  • 2nd service van de langoustine, de koppen van de grill
  • krokant bodempje van wilde pruim met dubbelgedopte doperwten
  • gestoomde King krab met saus van eidooier (de absolute No 1 van de lunch)

IMG_7961

  • gegrilde kruiden met pasta van coquille
  • gegrilde tarbot met “ravioli” van groene blaadjes met zoete garnaal
  • 2nd service van de gegrilde tarbot, nu de graten
  • verse schapenkaas met crème van mieren
  • “magnum” van gegrilde rozen en vlierbessen

IMG_7973

  • rendiermos “gekookt” in chocolade
  • chocolade paddestoeltje gevuld met eekhoorntjesbrood
  • zelfgemaakte egg nog (advocaat) met bosvruchten

Okay, 1 x ooehs.. en de aahhsss…, waanzinnig, maar echt alles. Natuurlijk het eten, maar ook de service, het tempo, de mensen uit de keuken die alles uitleggen, echt allemaal te gek goed. Kan niet beter!

Foto’s dus op Facebook!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.