Het is helemaal boven in de A’DAM (de oude toren van Shell in Amsterdam-Noord), het heet Moon en de chef is Jaimie van Heije…

De reis naar de op een na hoogste verdieping is al een spectaculair feest, ik verklap niets, en boven aangekomen is het uitzicht waanzinnig. Je moet goed uitkijken waar je de zaal instapt want binnen een uur ben je 360º rondgedraaid. Een revolving restaurant ontbrak er nog aan in Amsterdam, nou, dat hebben we nu!!

IMG_8634

Ik vermoed dat het uitzicht altijd spectaculair is, zon, regen, sneeuw, mist licht of donker, maar uiteindelijk komen we, althans ik, vooral voor het eten.

Jaimie van Heije heeft zijn sporen verdiend bij Ron Blaauw en opereert al weer een paar jaar solo in Ouderkerk aan de Amstel, alwaar hij een eigen kookstijl heeft ontwikkeld. Beetje Ron, beetje hip,  emaar ook een beetje Indonesisch vanuit zijn roots. Het is in Ouderkerk heerlijk, en zo ook hier.

Er komen wat goodies op tafel, een stengeltje, een amandeltje, een chippie en een waanzinig tomaatje, waarna als amuse een parel van oester waarbij nu eens eindelijk de cacaoboter niet overheerst.

IMG_8403

Eerste gerecht is een mousse van foie, met biet, framboos en kaffirolie,

IMG_8391

waarna een ceviche van coquille met citrus (leche de tigre)

IMG_8368

Hoogtepunt van de lunch is de vichyssoise met groene asperge en een mooi stuk paling.

IMG_8531

Bij het pièce, gebraden diamanthaas, komen de indonesische roots duidelijk in de saus naar boven, lekker,

IMG_8381

en ook bij het dessert, de “guardian angel” van blanc manger (amandelpudding) met kalamanchi (citrus) toont zich de meester. Geweldig adres om te kijken en te proeven!

IMG_8300


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.