Een soort thuiskomen is het altijd in het Sukothai hotel in Bangkok. Het interieur is een feest voor de ogen, de service kan bijna niet beter, en de smaakpapillen komen uitvoerig tot hun gerief in de restaurants. De Colonade serveert het meest uitgebreide ontbijtbuffet wat ik ooit gezien heb, en in Celadon, het Thaise restaurant in de tuin is het eten werkelijk wonderschoon. Buiten de viskoekjes, de kip in blad, rode rundvleescurry en massaman curry eet ik hier eigenlijk altijd miang kam.

celadon betel leave

Miang kam is een D.I.Y. gerecht, ofwel je moet het zelf in elkaar zetten. Je neemt een chaplu blaadje (lijkt op betelblad, maar iets minder heftig) en vult dat in het midden met een mengsel van  gedroogde garnaaltjes, cashew noten, kleine stukjes gember, kleine stukjes limoenvlees, gefrituurde reepjes kokos, rode ui en een dipping van palmsuiker, tamarinde en geraspte kokos. Je vouwt het blad dicht en propt het in de mond. Het is even zoeken naar de juiste verhouding, maar als je die hebt wordt je gek…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.