De oude spoorbrug over het Westerdoksplein was al een restaurant, Open, waar ik een keer met de Dutch Foodie heb gegeten. De zaak heeft het niet gered en is nu pop up voor een jaar onder leiding van Steven Pooters en vriend Bert. De keuken wordt bestierd door Lex de Kok (Le Coq…), die we nog kennen als chef van o.a. restaurant Le Garage.

Groot plein, lange trap (er is ook een inva-lift), lichte motregen, zo komen we binnen in de bar van Le Coq en we worden door 1 van de 2 lieve dames naar de tafel geleid. De chef komt hallo zeggen en vraagt meteen of we van de kaart willen kiezen of dat “ik wat zal maken”. We kiezen voor het laatste, wat een dwarsdoorsnede uit de kaart is.

oq deviled eggs

Oesters Thai style, deviled eggs, pizza tonijn (tuna taco) en dezelfde met shredded eend, boudin noir met linzen, blackened tonijn met sojaschuim en wasabicrème, zeeduivel met chorizo, sukade, en omelet Norwegian als dessert. Allemaal lekker. Punt!

coq linzen

De oesters smaken ook echt Thais, de eggs zijn sappig en op smaak, de pizza zoals bij Joop (daar heeft hij ‘m dan ook jaren gemaakt) alleen piepklein, eend lekker, boudin noir goed, tonijn top, lekker krokant van buiten en rauw van binnen, zeeduivel super, sukade weer goed, en tja het dessert…, je moet ervan houden, maar mooi gemaakt.

coq tonijn

Geen minpunten dus bij Le Coq? Paar kleine dingetjes. De wijnkaart is erg klein, wat normaal niet zo erg is, maar maak ‘m dan spannend. Enneh…, als het water op is, plat en bruis, race dan even naar Marqt op de volgende hoek in plaats dat je de hele avond met glaasjes (gratis) water heen en weer moet rennen. Verder dus een lekkere tent, ik ga snel weer.

coq norwegian


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.