Je hebt het al begrepen, na Relae zijn we een beetje klaar met de Nordic Cuisine, en laten we de klaverzuring even links liggen. Omdat er toch gelunch moet worden reizen we af naar het voormalig meatpackersdistrict, het barst hier van de restaurantjes, de ene obscurr, de ander teathraal en groots. Er wordt nog steeds wat meat gepackt hier en verder zitten er alleen maar leuke kleine bedrijfjes, èn een mega-keukenwinkel. Ik trotseer de rij en eindig met een stalen uitbeenhandschoen, eindelijk in mijn maat, ideaal voor het openen van oesters, een klein kernthermometertje, en 2 lange pincetten, hoe heb ik zonder kunnen leven…?

We lunchen bij Kul, hèt bbq-restaurant van Kopenhagen, en dat is zo! De bediening is in handen van een heerlijke vrouw, die relaxed, aardig, grappig en vooral serviel is, geen moeite is haar teveel. Het is een vriendin van mijn vriend Ali Kurshat Altinsoy, de pr-man van Noma, en haar vriendje is chef de partie bij 11 Madison in New York. We zijn in goed gezelschap!

De huisgebakken brioche met zoete, lauwe, rijke uienpuree glijdt er makkelijk in en we proeven een nipje van de Meursault van Chavy-Chouet (F, 2012). Klaar met alle BD-wijnen van moeilijke druiven, deze wordt het.

kul gamba's

We eten witte asperges met aspergecrème, vadouvan en een vinaigrette, wilde gamba met avocado en koriander, en Iberico ham met gefrituurde inktvis en zwarte aioli (van de inkt). Dit is wat we zochten, echt eten.

kul iberico

Door met zwezerik met daslook, met rabarber en miso, en kalfs-shortrib met kimchee en fatboymayo. De laatste is niets meer dan die Japanse mayo uit de zachte shampoofles. Alles van de BBQ, alles top.

 

Pièce is rib on bone, wat we niet opkrijgen, met mac&cheese die we zeker niet opkrijgen en en Caesar salad die we nooit van zijn leven opkrijgen. Way too much, maar rijke smaken.

kul rib

Er is geen plaats voor desserts, maar ze zien er zo godsliederlijk uit dat we 2 halve porties vragen, en niet krijgen (we krijgen gewoon hele porties). Softijs van banaan met fudge, chocolade en pecannoten, en gegrilde citroenmousse met melkijs, italiaanse merengue en in verveine gemarineerde peer (openingsfoto). Ik houd er over op, weergaloos. Wat een timing om hier vandaag te eten, right time en zeker right place!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.