Laatste avond in Kopenhagen, dus naar Geist van Bo Bech, want altijd goed! Bo is er niet, want in New York, maar dat mag de pret niet drukken, het is volle bak en we worden, op verzoek, aan de bar geplaatst.

Ze maken hier een “lemon in lemon in lemon” die ik op recept van de chef heb proberen na te maken maar dat is geweldig misllukt, na 4 uur confijten en suikeren waren de citroenschillen zo vreselijk smerig dat ik voor altijd ben gestopt en hem alleen maar hier drink. Dus nu!

IMG_6009

We gaan weer sharen en starten met rauwe courgette met amandel en curry, spaghetti van rammenas met creamy oester, tartaar van Noorse kreeft met yuzu en hibiscus, en gegrilde inktvis met trompettes de la mort. De courgette is super, zo ook de rammenas maar ontzettend veel, de kreeft is wel okay en de inktvis met trompettes waanzinnig. We hebben zin in bekend wat betreft wijn dus het is vanavond Ferry’s huiswijn, de Belondrade!

IMG_6010

We krijgen vervolgens spinazie met suikererwten en wilde knoflook (te gek), morilles met ossenstaart en gebakken ei (okay), coquilles met kipvleugel en beurre noisette (iets meer dan okay), en tarbot met ravioli gemaakt van gruyère gevuld met venkel (een oude topper in een iets nieuw jasje, en heerlijk)

IMG_6020

De vrouw is klaar maar ik wil nog graag lamshart met gerookte rode druiven proeven, mooi smokey gegrild en qua combi met die druiven een aanrader

We kunnen wel rollen en skippen het yoghurtijs met karamel, maar de air in air in air tiramisu…, is sterker dan wij zijn, en ach, het is eigenlijk allemaal lucht (fabelachtig).

IMG_6024

We zitten op kruipafstand van het hotel en rollen met een wekkertje op 7.00 uur onze mand in. Morgen lekker naar huis.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.