2 jaar geleden, ten tijde van Masterchef (ik wilde wat anders zeggen maar dan lijk ik net een zuurpruim), hebben we 2 dagen gedraaid in Mégève, met als hoogtepunt een kooksessie bij Emmanuel Renaut’s Flocons de Sel***. De avond vantevoren hebben we (Peter, Alain en ik) bij hem in de keuken gedineerd, wat je via de zoekfunctie hier schuin boven, kunt teruglezen. Waanzinnig!!

Toen ik een email kreeg van Erwin Walthaus, de onvermoeibare maitre-patron van Le Garage dat ze hem naar Nederland gingen halen, heb ik direct gereserveerd. Gisteren dus, met Eric, Bart Jan en Gijs, mannentafel, een topavond gehad in een uitverkochte Garage.

Tartaar van langoustine met kaviaar, “opgepept” met gentiaan en peterselie (Chablis vielles vignes, 2015, Domaine Lavantureux)

IMG_7380

Fera uit het meer van Genève, lichtgerookt en daarna gegaard in zout, met citroenolie, zuring en wilde kruiden (Chablis vielles vignes, 2015, Domaine Lavantureux)

IMG_5737

Luchtig koekje van snoek met jus van gegrilde uien (Chignin-Bergeron, Vin de Savoie, 2013)

IMG_5747

Lamsrug en nek met een crème van amandel, broodkruim en dragons (Bandol 2011, Domaine de la Tour de Bon)

IMG_7387

Krokante mousse van zoethout met passievrucht, saffraan en een salade van vruchten en groente (Bugey Cerdon, Balivet-Vignerons-Mérignot)

IMG_5745

De foto’s spreken eigenlijk al een beetje voor zich, al moet ik zeggen dat de smaaksensaties realtime een stuk meer zeggen dan wat je nu ziet. Subtiliteit gecombineerd met aards, fris gecombineerd met zuiver.

Een aanslag op het leven van deze chef deze avond, dat wel, want normaal kookt hij voor zo’n 35 gasten, nu zaten er 81! Topavond, maar daar begon ik al mee…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.