Gatecrashend zeil ik om 18.30 de Kas in, snel de vrouw van het station gehaald en met Ferry en Gijs op de achterbank zetten we de wagen recht tegenover de voormalige Stadskwekerij.

We zijn uitgenodigd door Fevertree, althans Ferry, maar ik verkoop dat spul ook, voor de introductie van de nieuwste tonic, “met hinten van mandarijn en kaneel”, gemaakt onder auspiciën van Sergio Herman. Er is genoeg op voorraad, in de vorm van punch, cocktails en als een “gewone” gin tonic. Ondertussen babbel ik wat met Gert Jan Hageman, eigenaar en orpichter van de Kas, die na het vertrek van kweker Walter Abma zelf de handen in de klei heeft gestoken en alweer jaren boer ipv chef is. Het gaat hem goed, hij heeft het fijn, de tent draait lekker, ook na het vertrek van chef Ronald Kunis, en er is eigenlijk geen klagen.

img_9601

Ondertussen proeven we een paar gerechtjes, o.a. gepofte biet met munt en verveine, kardemom, sinaasappel, ingemaakte chioggia biet, violetmosterd en waterkers. Een hele lijst maar allemaal goed terug te proeven.

Even later een stukje zachtgegaard buikspek met zuurdesembrood, wortelcrème en calamondin-chutney (iets tussen een mandarijn en een kumquat)

img_9603

en een brandade van licht gerookte schelvis met haringkuit, gezouten citroen, rode peper en schelvislevercrème.

img_9604

Omdat we eigenlijk geen idee van deze avond hadden haken we om 20.00 af en gaan we naar het volgende adres, Breda…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.