Het is in het Gooi niet zo rijk bezaaid met goede restaurants. Je zou denken dat er een markt is, en die is er ook wel, alleen is die heel erg klein. Ik denk dat het allemaal een kwestie van prioriteit is, je kunt de Euro maar 1 keer uitgeven, en la nourriture, ofwel het eten, komt dan op een vrij lage plek. De zaken die in het Gooi floreren zijn vooral de wat goedkopere zoals Loetje en La Place.

De laatste, La Place in Laren, waar vroeger Auberge La Provence zat, is de bakermat van Charly de Wijs, de uitbater van Chef aan de Werf. Zijn vader, Han de Wijs, was in de seventies patron-cuisinier van la Provence* en o.a. de leermeester van Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve**). Enfin, Charly dus, heeft leren koken van zijn vader, daarna bij de Hoefslag en de Kastanjehof, en jaren gewerkt in Dorlotte, Moeke Spijkstra en hotel Dom, geen slechte CV. Hij heeft het oude atelier overgenomen van Diederick Kraaijeveld (u weet wel, die meneer die van kleine stukjes sloophout o zo coolle dingen maakt) op een klein industrieterrein in Hilversum en heeft daar een heel prettig restaurant in gemaakt.

We drinken een drankje op het terras van de voormalige pleisterfabriek, het lieve meisje brengt de verkeerde maar wel hele lekkere fles sauvignon blanc en we nemen wat charcuterie en prima bitterballen. Het wordt later op de avond wat fris dus iedereen eet vanavond binnen in het voormalig fabriekshalletje, wat is opgeleukt met een spulletjesmuur en wat foto’s.

img_8520

We starten met huisgerookte zalm met rode bietensalsa, waterkers, doperwt en avocado crème, die helemaal geweldig is. Mooie rooksmaak en de zalm in harmonie met het aardse van de biet. De scholfilet met Thaise kruidenkorst, Chinese kool, bundelzwammen en beurre blanc van sereh is ook lekker, maar ondanks dat ik wat extra saus krijg komt de smaak van de saus niet goed over die van de kruidenkorst heen.

img_8521

3de gerecht, ze kosten allemaal € 11.=, is prachtige kalfssukade met kerrie, geroosterde wortelgroenten, amandelen, vijgen en een kalfsjus en die vraagt om een wat steviger wijn. Dat wordt de Dragon’s Hollow cabernet sauvignon uit China (2011). Ik denk nog dat het om een curiositeit gaat maar het is serieus, en ook een serieus glas. Je moet ervan houden, ik denk eerst dat ‘ie kurk heeft, maar dat is niet zo, maar het is wel een moeilijk glas.

img_8522

We sluiten af om de hoek, bij de eerder genoemde Diederick die ons uitnodigt voor een glaasje “moonshine” en een rondleiding door zijn atelier, wat ik echt iedereen aanraadt die bij Chef aan de Werf gaat eten, superleuk!

Chef aan de Werf, Mussenstraat 11, Hilversum          bel 035 631 5412


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.