Als ik de mevrouw van mijn prima hotel in Cadaquès vertel dat ik het eten in het dorp allemaal wat vind tegenvallen belt ze meteen met Restaurant Cap de Creus. Na 20 minuten rijden in het Parc National heb ik het idee dat ik op de maan ben, maar aan het einde van de weg staat een mega-vuurtoren en daarnaast een soort Moorse burcht met het restaurant. Volle bak, tikkie hippie-achtig, maar daar was ik voor gewaarschuwd, maar wel heel aardige bediening die me direct installeren (het hotel had gebeld voor me, want zoals ik al zeg, volle bak). Mega grote kaart, niet alleen omdat hij in 5 talen is, en ik kies voor de escalivada, die top is!

creus escalivada

Ze hebben ook een leuke wijnkaart, zeker 20 wijnen die ik niet ken, maar die kennen ze zelf ook niet want er is er niet 1 op voorraad. Het wordt de lokale Perafita van Martin Faixo, lekker makkelijk.

Als hoofdgerecht wordt het een keuze uit de vele verse vissen, van de plancha of met tomaat en ui uit de oven, of één van de curry’s…

Curry’s?  Ja, curry’s is hier de specialiteit, grappig hè..?

creus curry

Het wordt een vindaloo curry, oorspronkelijk door de Portugezen naar Goa gebracht, waar de rode wijn werd geruild voor azijn, chili en gember. De eerste hap is zo taai als een schoenzool, maar dat is echt pech want de rest is top. Garnituur van zelfgemaakt chutney, raita (yoghurt-dip) en dat typische Indiaase sausje, wat ergens tussen bitter en zoet zit.  Mooie basmati- en gele rijst. Bizar toch, dat mijn eerste lekkere maaltijd deze trip een Indiase curry is, dat gaan we vanavond eens even anders doen…


Reacties

  1. Door Folkert van de Graaff

    wauw, wat een uitzicht! Pas je op waar je gaat zitten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.