Ik was 2 jaar geleden bij Amass tijdens het songfestival, tijdens de lunch, toen Trijntje zich niet in haar jurk hees zeg maar. Er zat toen geen hond maar de klapvolk liep wel constant langs ons raam richting de zaal, zeiknat geregend want in Denemarken, Vandaag hebben we een prachtige dag gehad, maar dat maakt niets uit, er zitten wederom weer slechts 2 tweetjes. De zaak is onveranderd mooi, de bediening onveranderd aardig en chef Matt Orlando nog hartelijker dan in 2014

Het bestek ligt hier standaard in een doosje op tafel, dus je kunt pakken wat je wilt, en we beginnen met amandelmelk met radijs en gezouten pruimen uit 2015. Wonderschoon! Er komt wat brood van gefermenteerde aardappel van de BBQ bij, en een ondefineerbaar maar zalig prutje wat daarop mag.

IMG_5954

Door met tartaar van 110 dagen (!) afgehangen rundvlees met zwarte peper en gepickelde vlierbes, waarna koolvis met enoki, zoete aardappel en azijn van oostindische kers. De gerechten onderscheiden zich doordat ze niet te complex zijn, mooi compact zijn opgemaakt en allemaal uitmuntende en intense smaken hebben

IMG_5941

Er komt een warme salade van ui, gebrande citroen en wilde knoflook, waarna in thee gepickelde wortel met gezouten geitenkaas van 2014, bruine boter, amandel en gereduceerde wei. Matt was een maand geleden met een heel ander doel, nl geitenmelk, bij een geitenboerderij, die nog een partijtje kaas uiot 2014 hadden staan, kilo of 60, hop in de auto!!

IMG_5959

Het pièce is 12 uur gegaarde varkensnek met gegrillde licht-bittere kruiden en gemalen vlier, en is meteen het einde van de hartige gerechten. dessert 1 is gekarameliseerde pastinaak met sorbet van gist, dessert 2 bestaat uit sorbet van angelica (engelwortel) met brood en honing, en dessert 3 zijn een soort madeleines van bruine boter met bosbessen (uit 2015) en Graham crackers gemaakt van gevriesdroogde koffie met 100% chocolade.

IMG_5948

Over de wijn niets dan goeds, een Saint-romain “Combe Bazin” van Chassorney (F, 2014), maar eigenlijk doet de wijn er helemaal niet toe. Geweldige smaken in een ditto omgeving, er hadden wat meer mensen mogen zitten, vooral voor Matt dan, maar de gerechten zijn superieur.


Reacties

  1. Door Erik

    Ziet er weer prachtig uit en klinkt heerlijk.
    Vreemd om te horen dat die tent telkens leeg is als jij er bent, ik heb een aantal keren geprobeerd daar te reserveren voor diner en zit altijd vol (als ik ~een week van tevoren belde)
    I

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.